تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷
آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا (موضوع ماده ۷۹ قانون نظام صنفی) ماده ۱- تعاریف: قانون: قانون نظام صنفی پروانه کسب: پروانه کسب جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا. مراجع صدور و تمدید پروانه کسب: مرکز اصناف و بازرگانان( برای واحدهای صنفی تحت پوشش اتحادیه […]
آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید
پروانه کسب جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا
(موضوع ماده ۷۹ قانون نظام صنفی)
ماده ۱- تعاریف:
قانون: قانون نظام صنفی
پروانه کسب: پروانه کسب جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا.
مراجع صدور و تمدید پروانه کسب: مرکز اصناف و بازرگانان( برای واحدهای صنفی تحت پوشش اتحادیه کشوری) و ادارات و سازمان های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور. (برای سایر موارد)
متقاضیان واجد شرایط: افراد واجد شرایط موضوع ماده (۷۹) قانون براساس معرفی نامه بنیاد.
بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران.
سامانه اصناف: سامانه الکترونیکی صدور پروانه کسب (به نشانی:Iranianasnaf.ir ).
تسهیلات:
ماده۲- تسهیلات دریافت پروانه کسب:
۱- معافیت از پرداخت هزینه های صدور و تمدید پروانه کسب.
۲- معافیت از پرداخت هزینه حق عضویت سال اول.
۳- معافیت از پرداخت هزینه دوره آموزش صدور و تمدید پروانه کسب.
مراحل صدور پروانه کسب:
ماده ۳- مراحل صدور پروانه کسب:
۱- متقاضیان واجد شرایط باید برای دریافت معرفینامه به بنیاد مراجعه نمایند.
تبصره- بنیاد موظف است بارعایت شرایط مندرج در تبصره (۳) ماده (۷۹) قانون نسبت به معرفی متقاضیان واجد شرایط به مرجع صدور پروانه کسب اقدام نماید.
۲- متقاضی باید پس از دریافت معرفینامه از بنیاد نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه اصناف و دریافت شماره رهگیری اقدام نماید.
۳- مرجع صدور پروانه کسب موظف است حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از دریافت تقاضا، پاسخ متقاضی را مبنیبر رد یا قبولی تقاضا به وی ابلاغ کند. اعلامنظر نکردن در مدت یادشده به منزله پذیرش تقاضا محسوب میگردد.
۴- پس از قبول تقاضا (یا عدم اعلام نظر مرجع صدوردر موعد مقرر) مرجع صدور پروانه کسب مکلف است، استعلامهای مورد نیاز را صادر و دستگاه های استعلام شونده نیز موظفند حداکثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت استعلام، نظر قطعی خود را اعلام دارند.
تبصره- اعلام نظر موافق دستگاه های استعلام شونده باید بدون ابهام و هرگونه قید و شرط و نظر مخالف نیز مستند به دلایل قانونی باشد. در غیر این صورت و یا در صورت عدم اعلام نظر در مهلت مقرر، به منزله نظر مثبت تلقی می گردد و پاسخ منفی خارج از موعد مقرر مانع از صدور پروانه کسب نخواهد شد.
۵- متقاضی حداکثر ظرف سه ماه، فرصت دارد تا مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه کسب را تهیه و از طریق سامانه اصناف ارسال نماید.
۶- مرجع صدور پروانه کسب موظف است پس از دریافت مدارک مورد نیاز و تطبیق با اصل آن، حداکثر ظرف پانزده روز نسبت به صدور پروانه کسب و تسلیم آن به متقاضی اقدام کند.
شرایط و مدارک:
ماده۴- شرایط صدور پروانه کسب:
الف – شرایط عمومی (بشرح ارائه مدارک ذیل)
۱- معرفینامه بنیاد مبنی بر واجد شرایط بودن متقاضی.
۲- سند مالکیت عین و منفعت و یا منافع از جمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای موضوع ماده (۱۰) قانون مدنی اعم از رسمی و یا عادی (در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است).
تبصره- اخذ تعهد از دارندگان اسناد عادی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن الزامی است.
۳- گواهی عدم سو پیشینه موثر.
۴- گواهی اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر تشکیل پرونده یا پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده(موضوع ماده (۱۸۶) قانون مالیات های مستقیم).
۵- گواهی گذراندن دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش ( موضوع بند ن ماده (۳۰) قانون نظام صنفی).
۶-شناسنامه و کارت ملی به همراه شش قطعه عکس پرسنلی.
۷- کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم یا پزشکی یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن.
تبصره: حداقل سن برای دریافت پروانه کسب هجده سال می باشد.
ب – شرایط اختصاصی:
۱-ارائه کارت معاینه پزشکی و گواهی صلاحیت بهداشتی از مراکز بهداشتی، درمانی (برای صنوف مشمول قانون اصلاح ماده (۱۳) قانون موادخوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی).
۲- ارائه پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک دانشگاهی مرتبط، یا حضور یک نفر واجد شروط فوق شاغل در واحد صنفی (برای صنوف مشمول تبصره ماده (۱۳) قانون).
وسائط نقلیه:
ماده۵- مرجع صدور پروانه کسب موظف است مطابق تبصره های (۱) و (۳) ماده (۳) قانون نظام صنفی نسبت به صدور پروانه کسب صرفاً برای دفاتر ارائه خدمات وسائط نقلیه از جمله آژانس تاکسی تلفنی و موسسات اتومبیل کرایه، پیک موتوری، وانت بار، کمپرسی، جرثقیل و لودر ، طبق شرایط این آییننامه اقدام نماید.
تبصره- آن دسته از صاحبان وسائط نقلیه که قبل از تصویب این آیین نامه نسبت به دریافت پروانه کسب اقدام نموده اند می بایست پس از انقضاء مدت اعتبار پروانه کسب تحت پوشش یکی از دفاتر قرار گیرند.
پروانه کسب فروشگاههای بزرگ چندمنظوره و زنجیرهای:
ماده ۶- شرایط صدور پروانه کسب:
۱- دارابودن شرایط مندرج در ماده (۴) این آییننامه.
۲- داشتن حداقل دو فروشگاه (برای فروشگاه های زنجیرهای).
۳-پروانه کسب فروشگاه های زنجیره ای با ارائه مدارک فوق با نام و علامت تجاری واحد با ذکر آدرس فروشگاه مرکزی و شعب آن صرفاً جهت متقاضی واجد شرایط این آیین نامه صادر می شود.
۴- پروانه کسب فروشگاه بزرگ چندمنظوره با ارایه مدارک فوق صرفاً جهت متقاضی واجد شرایط این آیین نامه و با ذکر نشانی فروشگاه صادر میشود.
تبصره- وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور حمایت و توسعه سرمایهگذاری صرفاً در صورت درخواست متقاضی ایجاد فروشگاههای بزرگ چند منظوره و یا زنجیره ای موظف است نسبت به صدور جواز تاسیس در چارچوب دستورالعمل نحوه صدور جواز تاسیس برای این واحدها اقدام نماید. درغیر این صورت متقاضی می تواند تقاضای صدور پروانه کسب نماید.
مجتمع و کارگاه قالی بافی:
ماده ۷- شرایط صدور پروانه کسب برای مجتمع ویا کارگاه قالی بافی:
۱- جواز تاسیس از سازمان صنعت، معدن وتجارت ذی ربط.
۲- شرایط عمومی مندرج در ماده (۴) این آیین نامه به استثناء بند(۳) آن.
تمدید پروانه کسب:
ماده ۸- شرایط تمدید پروانه کسب:
۱-گواهی اداره امور مالیاتی ذی ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده.
۲-گواهی گذراندن دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار.
۳ – داشتن کارت معاینه بهداشتی (برای صنوف مشمول).
۴- رضایت محضری شرکاء درصورت انقضا یا ابطال رضایت قبلی(برای مشارکت های مدنی).
رسیدگی به شکایات:
ماده ۹- رسیدگی به شکایات متقاضیان پروانه کسب:
۱- چنانچه مرجع صدور پروانه کسب درخواست متقاضی را رد کند یا با صدور پروانه مخالفت نماید، باید مراتب را ظرف مدت پانزده روز با ذکر دلیل به طور کتبی به وی و بنیاد اعلام کند.
۲- در صورتی که متقاضی (شهرستان) به نظر اداره صنعت، معدن و تجارت معترض باشد، میتواند اعتراض کتبی خود را ظرف مدت بیست روز از تاریخ دریافت پاسخ به سازمان تسلیم دارد. سازمان موظف است ظرف مدت یک ماه نظر خود را اعلام کند این نظر قطعی و لازمالاجرا است.
۳-چنانچه متقاضی (مرکز استان) به نظر سازمان معترض باشد، میتواند اعتراض کتبی خود را ظرف مدت بیست روز از تاریخ دریافت پاسخ به مرکز اصناف و بازرگانان ایران تسلیم دارد. مرکز موظف است ظرف مدت یکماه نظر خود را اعلام کند. این نظر قطعی و لازمالاجرا است.
سایر مقررات:
ماده۱۰-تسهیلات در نظر گرفته شده در این آییننامه مانع استفاده دارنده پروانه کسب از تسهیلات قانون از جمله تبصره (۳) ماده (۱۲) آن نمیشود.
ماده ۱۱-مرجع صدور پروانه کسب موظف است در صورت تغییر مکان واحد صنفی افراد موضوع این آییننامه، به شرط ابطال پروانه کسب قبلی با رعایت مفاد این آییننامه پروانه کسب معوض صادر کند.
ماده۱۲- پروانه کسب اشخاص حقوقی، به نام شرکت با ذکر نام مدیرعامل و یا یکی از اعضای هیات مدیره (براساس مصوبه هیات مدیره و اساسنامه، آگهی روزنامه رسمی و موضوع فعالیت شرکت ) و در مشارکت های مدنی نیز پروانه کسب به نام یکی از شرکاء با رضایت محضری سایر شرکاء صادر می گردد.
تبصره- رسیدگی به اختلافات و دعاوی حقوقی میان مالک و مستاجر و یا شرکاء بعد از صدور و تمدید پروانه کسب به عهده مراجع ذی صلاح قضایی میباشد.
ماده ۱۳- در صورت مفقود یا مخدوش شدن پروانه کسب، ارائه نسخه المثنی با درخواست دارنده پروانه کسب و ارائه تعهد مبنی بر پذیرش هرگونه تبعات احتمالی آن بلامانع است.
ماده ۱۴-پروانه کسب فروشگاه های مجازی و شرکتهای بازاریابی شبکهای برای متقاضیان مشمول این آیین نامه با معرفی نامه بنیاد و مطابق مقررات آییننامه اجرایی ماده (۸۷) قانون و این آیین نامه صادرمی گردد.
ماده ۱۵- افراد با بیش از هفتاد سال سن یا جانبازانی که به دلیل ناتوانایی جسمی قادر به حضور در دوره های آموزشی نمیباشند، با معرفی نامه بنیاد از گذراندن دوره های مذکور معاف میباشند. اما درصورت داشتن مباشر، باید وی را برای آموزش معرفی کنند. همچنین فارغ التحصیلان رشته های مرتبط دانشگاهی از گذراندن دروس مشابه معافند.
ماده ۱۶- این آییننامه مشتمل بر (۱۶) ماده و (۷) تبصره در اجرای ماده (۷۹) قانون نظام صنفی بوسیله دبیرخانه هیات عالی نظارت با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه و در تاریخ ۱۳۹۵/۴/۲ به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت رسید واز تاریخ تصویب آیین نامه قبلی لغو می گردد.
دیدگاه بسته شده است.
گزارش
نرخ ارز،سکه و فلزات گرانبها