تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹
معاون فنی و امور گمرکی گفت: صادرات محصولات کشاورزی در هشت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، از نظر وزنی ۲۷ درصد و ارزشی ۱۳ درصد افزایش یافته است. «مهرداد جمال ارونقی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: مجموع صادرات محصولات کشاورزی در هشت ماهه سال جاری به پنج […]
معاون فنی و امور گمرکی گفت: صادرات محصولات کشاورزی در هشت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، از نظر وزنی ۲۷ درصد و ارزشی ۱۳ درصد افزایش یافته است.
«مهرداد جمال ارونقی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: مجموع صادرات محصولات کشاورزی در هشت ماهه سال جاری به پنج میلیون و ۴۵۰ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۸۴۲ میلیون و ۱۳۵ هزار دلار رسید که این رقم در مدت مشابه سال قبل، چهار میلیون و ۲۸۵ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.
ارونقی با اشاره به اینکه پسته، گوجه فرنگی، هندوانه، رب گوجه فرنگی، مغز پسته و سیب عمده اقلام صادراتی هستند، خاطرنشان کرد: مجموع وزن این اقلام یک میلیون و ۵۱۸ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۳۱۲ میلیون دلار بود.
وی افزود: در هشتماهه نخست سال گذشته، یک میلیون و ۴۱۷ هزار تن به ارزش یک میلیارد صادرات این کالاها ثبت شده است که نشان از رشد هفت درصدی در وزن و ۳۰ درصد در ارزش دارد.
معاون فنی و امور گمرکی کشور درباره صادرات پسته گفت: صادرات این کالا امسال ۱۰۹ هزار تن به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش دلاری، ۸۲ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: همچنین در این مدت ۱۰ هزار تن به ارزش ۱۱۸ میلیون دلار مغز پسته صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۶ هزار تن به ارزش دلاری ۸۶ میلیون دلار نشان دهنده افزایش ۷۵ درصدی وزن و ۳۷ درصدی ارزشی است.
ارونقی درخصوص صادرات رب گوجه نیز تصریح کرد: در هشت ماهه سال جاری ۱۷۵ هزار تن به ارزش ۱۳۳ میلیون دلار رب گوجه صادر شده است در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۷۶ هزار تن به ارزش ۸۹ میلیون دلار بوده است.
به گفته وی، این ارقام نشان میدهد در صادرات رب گوجه از نظر وزنی ۱۲۸ درصد و ارزشی ۴۹ درصد افزایش داشتهایم.
وی تصریح کرد: میزان سیب صادر شده در هشت ماه امسال ۲۹۱ هزار تن به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار بودهاست که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۸۸ هزار تن سیب صادراتی به ارزش ۱۱۲ میلیون دلار ثبت شده، ۵۵ درصد از نظر وزنی افزایش یافتهاست.
معاون فنی و امور گمرکی کشور تاکید کرد: این ارقام نشان میدهد تحریمهای اقتصادی و محدودیتهایی که با بحران کرونا در مرزهای همسایه بهوجود آمدهبود، نتوانسته صادرات محصولات کشاورزی را تحتالشعاع قرار دهد و اثری منفی بر آمار داشته باشد.
به گفته وی، آمار افزایشی بهکمک تسهیلاتی مانند مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در بحث رویه واردات در مقابل صادرات تسهیل شدهاست. با این مصوبه صادرکنندگان میتوانند به میزانی که صادرات داشتهاند، اجناسی وارد کنند و این کمکی برای رفع تعهد ارز صادراتی آنان است.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی گمرک، تجارت خارجی ایران در هشت ماهه امسال ۹۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ثبت شد.
بر همین اساس، میزان واردات کالا در این مدت ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن یک درصد و از نظر ارزش ۱۸ درصد کاهش نشان میدهد.
همچنین بیش از ۷۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و افزون بر سه برابر میزان واردات، صادرات انجام شده که از نظر وزنی ۱۴ درصد و ارزشی ۱۹ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
گزارش
نرخ ارز،سکه و فلزات گرانبها