تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
طبق جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت (صمت) در ۱۰ ماهه سال جاری، از بین ۲۹ کالای منتخب صنعتی، تولید ۲۰ کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل بین ۰.۳ تا ۵۵۴ درصد افزایش یافته
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در ۱۰ ماهه سال جاری، از بین ۲۹ کالای منتخب صنعتی، تولید ۲۰ کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل بین ۰.۳ تا ۵۵۴ درصد افزایش یافته، تولید انواع لوازم خانگی با ۳۹.۶ درصد افزایش به بیش از ۳.۵ میلیون دستگاه رسیده و مانند ماههای اخیر بیشترین کاهش تولید مربوط به روغن ساخته شده نباتی بوده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف شهرستان پردیس به نقل از ایسنا، بر اساس این آمار در ۱۰ ماهه سال جاری بیشترین افزایش تولید، مربوط به الیاف اکریلیک است که با ۵۵۴.۳ درصد رشد، تولید آن به ۴۹۰۰ تن رسیده است. کمترین افزایش تولید نیز مربوط به پودر شوینده با ۰.۳ درصد افزایش تولید بوده است. الیاف اکریلیک از مهمترین و پرمصرفترین الیاف مصنوعی که در تهیه فرش ماشینی، پتو، لباسهای زمستانی و کشباف های ضخیم استفاده میشود.
افزایش حدود ۴۰ درصدی تولید لوازم خانگی
بعد از الیاف اکریلیک، بیشترین افزایش تولید مربوط به ماشین لباسشویی و انواع تلویزیون است که تولیدشان با ۵۳.۲ و ۴۴.۷ درصد در ۱۰ ماهه امسال به ترتیب به ۸۸۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه و ۹۹۵ هزار دستگاه رسیده است. تولید این دو محصول در مدت مشابه سال گذشته ۵۷۴ هزار و ۶۷۰ دستگاه و ۶۸۷ هزار و ۴۰۰ دستگاه بوده است. تولید یخچال و فریزر نیز در این مدت با افزایش ۳۰.۸ درصدی از یک میلیون و ۲۸۸ هزار دستگاه در ۱۰ ماهه اول سال گذشته به بیش از یک میلیون و ۶۸۶ هزار دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده است.
در مجموع در ۱۰ ماهه امسال تولید انواع لوازم خانگی با ۳۹.۶ درصد افزایش به بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه رسیده است. اما با وجود افزایش چشمگیر تولید لوازم خانگی در سال جاری، در بازار شاهد کاهش قیمت نیستیم و اواخر شهریور ماه مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در پاسخ به چرایی این روند گفته بود که برخی آمارها نشان میدهد میزان تولید با میزان نصب در منازل تطابق ندارد و وقتی میزان نصب کمتر است یعنی یا کالا در انبارها مانده یا افرادی لوازم خانگی را خریده اند و در گوشه ای احتکار کردهاند.
با این حال اخیرا مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یک برنامه تلویزیونی وعده داد که با عرضه اختصاصی ورقهای فولادی به تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور، قیمت لوازم خانگی در بازار کاهش مییابد.
تولید کمباین نیز در این مدت با بیش از ۴۴ درصد افزایش تولید به ۵۱۹ دستگاه رسیده است. لاستیک خودرو و نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی نیز دو کالایی هستند که تولیدشان بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است.
در این میان تولید داروی انسانی که در بیشتر ماههای سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۷ بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داشت، در ۱۰ ماهه اول سال جاری فقط ۰.۵ درصد افزایش داشته و از ۴۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون عدد در در ۱۰ ماهه اول سال قبل به ۴۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون عدد در مدت مشابه سال جاری رسیده است.
تولید کدام کالاها کاهش یافت؟
تولید ۹ کالا نیز در مدت یاد شده کاهشی و همانند دو ماه گذشته بیشترین کاهش تولید مربوط به روغن ساخته شده نباتی بوده که با ۱۸.۶ درصد کاهش از حدود یک میلیون و ۴۹۴ هزار تن در ۱۰ ماهه اول سال گذشته به یک میلیون و ۲۱۵ هزار تن در مدت مشابه امسال رسیده است. کمترین کاهش تولید در مدت یاد شده نیز مربوط به انواع کاغذ بوده که تولید آن ۳.۴ درصد کمتر شده است.
اواخر شهریورماه بود که عرضه روغن جامد در فروشگاه ها کم شد و قیمت آن نیز افزایش یافت. کمتر از یک ماه بعد نیز روغن مایع در بازار کمیاب شد؛ به طوری که این کالا یا در مغازهها و فروشگاههای بزرگ نبود یا به هر نفر تنها یک روغن فروخته می شد. اگر چه بنا بر وعده مسئولان مربوطه قرار بود از اوایل دی ماه روغن در بازار توزیع و مشکل این کالای پرمصرف حل شود، اما به نظر می رسد این وعده به ویژه در بخش روغن جامد هنوز عملیاتی نشده است؛ به طوری که مردم مجبورند برای تهیه روغن مصرفی خود یا ساعت ها در صف های طولانی بایستند یا بهای گزافی پرداخت کنند یا در ازای خرید کالاهای دیگر روغن مورد نیازشان را خریداری کنند. در همین راستا همچنان گزارشهایی از فروش اجباری کالاهای دیگر برای عرضه روغن منتشر میشود؛ به این معنی که برخی فروشگاهها به شرطی روغن را به مشتری میفروشند که کالاهای مدنظر فروشگاه را خریداری کند. اخیرا هم مجددا گزارشهایی از کمیاب شدن روغن مایع در بازار منتشر شده بود، اما اخیرا رئیس سازمان حمایت از تأمین روغن خام خبر و وعده داد که توزیع روغن مایع و جامد در حداقل زمان ممکن انجام شود.
همچنین در این مدت تولید چرم، کولر آبی و الکتروموتور با کاهش ۱۳.۵، ۱۱.۹ و ۱۱ درصدی مواجه شده است؛ به طوری که تولید چرم در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار فوت مربع و ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار فوت مربع بوده است. همچنین تولید کولر آبی از ۹۶۹ هزار دستگاه در ۱۰ ماهه سال گذشته به ۸۵۳ هزار و ۹۰۰ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده است. البته آمارهای جدید در مواردی اختلافاتی با گزارشهای منتشر شده قبلی داشت که علت آن افزایش جامعه آماری واحدهای منتخب عنوان شده است.
علاوه بر کالاهای یاد شده، تولید اتوبوس و مینی بوس و ون، سموم دفع آفات نباتی، نخ فیلامن پلی استر، الیاف پلی استر و الکتروموتور در ۱۰ ماهه امسال نیز کاهش یافته است.
گزارش
نرخ ارز،سکه و فلزات گرانبها